Bath & Body Works - En Introduktion

Bath & Body Works eller BBW som vi brukar korta ner det till, vilket egentligen är lite lustigt då det även är en förkortning på Big Beautiful Women, är ett amerikanskt företag som säljer väldoftande skönhetsprodukter i dess olika former. Detta är ett dotterbolag till Viktorias Hemlighet och deras postorder skickar dessvärre inte utanför USA.
Numera så finns det en relativt nyöppnad butik på Arlanda som säljer produkter ur ett par av deras olika kategorier men dessvärre till hutlösa priser och utbudet är väldigt smalt. Alternativa butiker finns i Warszawa, Istanbul och på ett par andra ställen på denna sida av klotet.
Närmsta butiken finns dock i Warszawa (numera finns det 2 fick jag reda på idag) och jag skall besöka denna tillsammans med min vapendragerska Natalia i månadsskiftet januari/februari då jag hoppas att de gör om förra årets reaevent. 
 
Hur får man då tag i deras fantastiska produkter kanske ni undrar och hur kan du ha ett helt skåp fullt av deras enorma ljus, skumtvålar, handkrämer och Wallflowers?
JO! Det ska jag ta och tala om för er... jag beställer produkterna från USA via en mellanhand som heter ShopUsa. Man registrerar sig på deras sida och får på så sätt en amerikansk adress till deras lager i Virginia dit allt man beställer skickas för att sedan skickas vidare till Sverige och sen hem till dig!
 
På Facebook har jag en grupp som heter US of A Ordering Maniacs och i denna är vi i dagsläget blyga 49 medlemmar. När en kampanj, eller när suget faller på så brukar någon lägga ut en hint om att det finns intresse för en beställning och sen så ansluter sig folk. Den senaste beställningen som gjordes var till Black Friday och vi var 10 st från Malmö som gick ihop och beställde produkter för ca 460 dollar. Detta var århundradets kap för de hade "köp 3, få 3" på hela sidan. Detta innebär att man fick 6 produkter till priset av 3 och tjejerna shoppade loss som galningar.
 
Resultatet blev
 
Produkterna som jag har märkt är populärast att beställa från BBW är deras doftljus, lotions, foaming soaps, deep cleansing soaps, handkrämer, handsprit och wallflowers.
 
Doftljusen finns i 3 olika storlekar men de mest populära är de med tre vekar aka 3-wick candles. De är enorma och doftar något så oerhört att man inte allt för sällan släcker det efter bara någon halvtimme (så är det hos mig i alla fall och jag vet att min mamma gör likadant).
De kostar i normala fall 22.50$ men vi köper dem inte om de inte är på rea eller ingår i någon kampanj. De är helt enkelt för dyra då.
De andra två storlekarna är medium och mini. Medium kostar 12.50$ och mini 4.50$ 
 
 
Tvålarna kommer i två och ibland tre olika format. De kostar 6.50$ och heter Deep Cleansing eller Foaming. De är båda antibakteriella och oerhört mjukgörande. Det tredje och lite mer sällsynta formatet är Nourishing och Decorative och finns tillgängliga ibland under fliken Specialty Soaps. 
Foaming/skumtvålen är min personliga favorit då den lätt tvättas av och jag har en både på vasken på toaletten och på diskbänken i köket. Då den är som tidigare nämnt bakteriedödande så passar den ypperligt i köket då man kvickt kan tvätta händerna medan man lagar mat.
Jag har av några andra i gruppen fått höra att Deep Clensing, som för övrigt har små partikler i sig till Idas (gammal kompis som också är medberoende) stora förtjusning, är riktigt bra att ta bort svår smuts med om man arbetar med sånt. 
 
Lotion, Mist, Shower Gel, Hand Cream, Body Scrub & Body Cream är produkterna i deras hudvårdsserie och brukar ligga runt 12.50$-16$. Dessa är det alltid någon form av kampanj på och det är antingen "köp 3 få 3" eller "köp 3 få 2". Dofterna håller i sig länge på huden och en utav mina favoriter är deras body cream då den är lite tjockare ock inte lika rinnig som deras lotion. Det är dock sällan jag beställer någon av deras hudvårdprodukter då jag föredrar de jag köper från Fortune Cookie Soap.
 
Handsprit eller Pocketbac som de kallas är små söta handspriter för 1.75$ styck eller 5 för 6$. De finns i otaliga dofter som alltid skiftar med säsong precis som hela deras sortiment. De innehåller alla Aloe och E-vitamin och är mer mjukgörande och inte uttorkande som normal handsprit. Små söta hållare till dessa finns också att köpa till så att man lätt han hänga dem i handväskan och alltid vara redo att bli bakteriefri.
 
 
 
Wallflowern består utav en hållare med kontakt som du stoppar in ett eluttag och sedan så skruvar du fast den utbytbara glasbehållaren med doftoljan i. När oljan värms upp så doftar den... mycket... och länge!
Dock har jag märkt att det är olika från hållare till hållare och doft hur starkt det doftar.
Livslängden på en hållare/bas är enligt informarion från företaget minst 2 år. Wallflower refillerna håller enligt min åsikt alldeles för länge pch jag har många halvfulla i mitt hemliga skåp då jag sällan kan vänta med att byta doft tills att den förra hunnit ta slut.
Bas
Refill
 
Att notera angående Wallflowerbasen:
Då de som säljs på den amerikanska sidan endast är anpassad för att användas i USA så fungerar den inte i våra svenska vägguttag. Istället så agerar jag pimp och trollar fram sådana från den polska butiken då de säljes där med EU-kontakt. Refillerna går dock alltid att köpa via den amerikanska sidan.
Jag kommer att i början av februari lägga ut Wallflowerbaser och refilldofter både här och på Tradera till salu för er att frossa i.
 
För övrigt så finns det hur mycket produkter som helst att välja och vraka bland på deras sida och mycket mer än de som jag nämnt.
Skulle ni bli intresserade av att vara med och beställa från företaget så rekommenderar jag att ni går med i facebookgruppen US of A Ordering Maniacs.
Beställningarna går i dagsläget endast till antingen Malmö eller Stockholm och sker ca 1 gång i kvartalet. 
 
Har ni frågor är ni välkomna med dessa och så även om ni redan nu är intresserade av att införskaffa en Wallflower.
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i
Taggar: 3-wick, bath body works, bbw, candles, foaming, hudvård, lotion, mist, shopping, shopusa, soap, usa, wallflower