Jingle balls, blue balls... jingle them all around...

Sitter fullt påklädd och redo att bli upplockad för att fira jul med familjen hos storasysters pojkväns föräldrar i en ombyggd sommarstuga ute vid havet i Bunkeflo strand,
Det borde finnas ett ord för det där förresten... när man bor ihop och har två barn men inte är gifta. Sambo? Respektive? Manbo? *skrattar* Ja, jag vet inte.
Jag är hungrig nu. Bring on the christmas food! Jag hoppas verkligen inte att det är uppstrukturerat på samma sätt som förra året då de började att äta sånt som var kallt först för jag äter INGET av det där. Sill och skinka och skit. Ge mig pieroszki, prinskorvar, barszcz, kalkon, rödkål, storasyrrans potatisgratäng... ååååååå jag hoppas verkligen att hon gjort den i år med massa vitlök i... hon är grym på potatisgratäng min syrra.
 
Jag har fått i uppgift att fixa priskorvar, rödkål och brysselkål. Jag ska hålla stenkoll på rödkålen... förra året glömdes den kvar i mammas kylskåp och året innan dess så blandade mamma ner äpplemos i den i smyg... behöver jag säga att jag blev vansinnig? Man kan inte lura mig!!! Kokte brysselkålen för någon timme sen... den måste vara släkt med Mamma Scans köttbullar för faaaan vad det luktade fis när man öppnade förpackningen. Det luktar fart i mitt kök nu. Brysselfart.
Lillasyster fick i uppgift att köpa ost och kex och igår begklagade hon sig att hon åkt på det värsta då hon hade spenderat 600:- på sina grejer... det ska bli kul att se de gulplätterade kexen hon köpt och få smaka på den andorraimporterade fikonmögelosten. Nu sitter jag och skrattar för mig själv... jag döööör.
 
35 minuter kvar till upphämtning.
Jag är glad att vi tvingade mamma att överge de polska julmatstraditionerna. Eller ja, inte helt eftersom vi faktiskt gillar barszcz och pieroszki. Jag kommer aldrig glömma det året då mammas bror (familjens svarta får) var så dragen att han satt och spillde vodka i rödbetssoppan. Oh those christmas memories.
Det viktigaste var att få bort var den där jävla karpen.
- Är det ben i fisken, mamma?
- Naj Pamela, det är det inthe.
Pamela smakar på fisken med rynkad näsa.
- Men maaaaaaaaammaaaa... här är ju visst ben i.
- Tyst med dig, ge mig den.
 
I grund så är vi katoliker, dock ej troende och jag gck ur kyrkan förra året. Ansåg inte att jag skulle stödja dom om dom inte stödjer mig. Dock har vi kvar vissa inbitna traditioner om det här med oblaten som jag också tror glömdes bort förra året till mammas stora sorg. Vet alla vad oblat är? Nej? Det är tunt vitt pappers"bröd" som är välsignat av en präst (I think) som man innan man börjar äta ska bryta bordet runt och önska alla en god jul. När jag var liten så brukade jag äta upp allt som var kvar i smyg men käde mig hemskt skyldig efter. Jag hoppas Jesus inte är arg på mig för det. 
 
20 minuter kvar till upphämtning. Jag har satsat stenhårt på sminkningen i år och har gjort mitt bästa för att likna en pepparkakspanda. Läppstift är bortkastat om man ska äta så som jag ska idag ;-) Jag vet inte hur andra firar jul men vi äter hela tiden... och då menar jag HEEEELA tiden...
På grund av min rådande ekonomiska kris har det inte kunnat bli några exklusiva julklappar men jag hoppas att dom uppskattar det ändå. Jag har köpt morgonrockar från Ullared till hela bunten. 
Mmmm det kom nyss en fantastisk whiff när jag sträckte på mig. Jag doftar som pepparkaksgran och det var precis det jag var ute efter också. Har Christmas Town parfymolja och Wicked Good whipped cream från Fortune Cookie Soap på mig.
 
Vad kan jag mer plåga er med i väntan på att bli upphämtad? Jaaaa! Skulle hämta upp ett paket från Ebay på posten igår och hoppades och var nästan helt säker på att det var den sista ballerinakjolen till syrrans äldsta som hon skulle få i julklapp. It was not. Det var glitter till min julgran. Tackar för det Renée. Min otrevliga julgran är ju redan klädd sen länge tillbaks. Viva la Ebay!
Jag beställde väldigt myket saker i början av november och kände mig väldigt trygg med att allt skulle hinna komma till jul men å så fel jag hade. När sista ankomstdatum på varorna började passera så anmälde ag detta till säljarna för de har en policy att om sakerna ej anlänt så får man pengarna tillbaka och det var måååånga köp som jag fick anmäla. Tro fan inte att jag får ett mail från Ebay sen att de har upptäckt ett visst mönster i min shopping. Att jag har anmält alldeles för många uteblivna köp och att de kommer att hålla koll på mig i framtiden... sjukaste. 
 
Nu ringde syrran och sa att hon är på väg. Hon inledde samtalet med att sjunga julmusik för mig a la Chipmunkstyle. Jag blev väldigt glad. Det ska bli en bra julafton det här... första julen på länge som jag faktiskt bor i Malmö igen.
Då återstår det bara för mig att önska er alla en riktigt god jul och jag hoppas att ni varit snälla så att ni får många klappar i rumpan!
 
 
Det ser dessvärre ut som att jag fallerade med min pepparkakspanda-look ;-)